top of page

Hvornår er man klar til arbejde efter stress? - til dig der er sygemeldt med stress

Et af de spørgsmål som jeg rigtig ofte får fra de mennesker som jeg hjælper med stress, er:


”hvor lang tid går der, før jeg er klar igen”?


Oftest stiller vi spørgsmålet ud fra et ønske om at have noget konkret at forholde sig til, eller for at vi kan melde noget ud til arbejdspladsen. Men også fordi vi helt naturligt bare gerne vil vide, hvornår vi kan regne med at få det bedre.


Det svar, som jeg har givet mange gennem tiden er, at hvis jeg var i stand til at fortælle det helt præcist, så skrev jeg en bog og tjente en masse penge.

For det er desværre ikke så enkelt, at komme med et præcist tidsestimat. Der er mange faktorer der spiller ind på hvor hurtigt du vil få det bedre.


For eksempel:

- Hvor hårdt ramt du er til at starte med.

- Hvordan dine muligheder er for at restituere – Du har måske små børn der skal passes.

- Hvilke forudsætninger du har med dig fra din opvækst og fra tidligere i dit liv.

- Hvad det er for et arbejde du skal tilbage til.

- Hvilke muligheder er der for at tilpasse dine arbejdsopgaver.

- Og meget mere.


Alt sammen noget der indvirker på, hvor hurtigt du vil få det bedre og hvornår du er klar til at vende tilbage til arbejdspladsen. Og alt sammen noget, der kræver forskellige måder at håndtere stresssymptomerne på.


Så det helt overordnede svar må være:


Det kommer nok ikke til at gå så hurtigt, som du godt kunne ønske dig, at det gjorde.Men hvad skal jeg så kigge efter, for at vide hvornår jeg er klar?


Det er noget af det, som jeg hjælper dig med.


Men du kan for eksempel kigge efter, hvornår du begynder at kede dig derhjemme. Hvornår du begynder at savne at have kontakt med andre mennesker. Hvornår du begynder at føle at du kan overskue mere, ved for eksempel at kunne have en til to aftaler i løbet af dagen.


Vær opmærksom på!

At det med at føle sig 100 % klar ikke altid er muligt. De fleste af os vil mærke uro, spænding, nervøsitet og dårlig søvn op til at skulle tilbage på arbejdet. Det er en helt normal del af forløbet og noget som du ikke kommer udenom.


Det er også derfor at det er godt at få støtte til denne del af processen.


Varme hilsner

Eva

175 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page