top of page

Psykisk vold på arbejdspladsen

Updated: Oct 22, 2019

Igennem de seneste par år har jeg oplevet et stigende antal henvendelser fra mennesker, som fortæller at forholdet til deres nærmeste leder er konfliktfyldt eller vanskeligt.


Typiske udtalelser de kommer med er:


 ”min leder behandler medarbejderne meget forskelligt  – det er som om, der er nogen, der er inde i varmen og nogen der er ude i kulden”.


”jeg ved aldrig, hvor jeg har min leder henne”.


”Min leder kontrollerer mig ned i mindste detalje”.


”Jeg tror min leder er psykopat eller har psykopatiske træk”.


”Ligegyldigt hvad jeg gør eller siger, så er det ikke godt nok”.


”Min leder gør mig utilpas og nervøs”.


Måske kan du genkende ovenstående. Eller også oplever du generelt bare, at du bruger alt for mange kræfter på at spekulere over dit arbejde og dit forhold til din ledere eller dine kolleger. At det fylder uforbeholdent meget for dig, også når du har fri og måske går det endda ud over din nattesøvn.


Vi kan komme til at vende mistrivsel på arbejdspladsen indad

Oftest når vi selv står midt i en problematisk eller konfliktfyldt situation, så kan det være svært for os at få et overblik og få placeret ansvaret for de ting der foregår. Vi vil som mennesker typisk påtage os et stort eget ansvar for, at tingene ikke fungerer for os på arbejdet.


Flere af dem jeg har mødt gennem årene er nået til et punkt, hvor de bebrejder sig selv og er kommet i tvivl om, hvorvidt deres opfattelse af situationen er den rigtige.  Er vi i sådan en situation længe nok,  kan vi til sidst få overbevist os selv om, at de oplevelser vi har og det ubehag vi føler, må være noget vi bilder os selv ind.Det kan hjælpe at tale med en psykolog

Hvis du kan genkende noget af det ovenstående, så kan det være en hjælp at tale med en professionel, der ikke har aktier i sagen.


I et samtaleforløb vil du kunne få støtte og hjælp til at forstå din situation bedre. Derudover vil vi have fokus på hvilke redskaber og værktøjer, der kan hjælpe dig til kunne være i den arbejdssituation du befinder dig i. Eller til at du kan finde energien eller modet til at komme godt videre.


Ring allerede i dag

Hvis du er i tvivl om et samtaleforløb er noget for dig, er du velkommen til at ringe på telefon 30 68 53 50 til en uforpligtende snak.111 views0 comments

Comments


bottom of page